RSS

DOA SITI AMINAH, amalan untuk ibu mengandung.

12 Jul

Doa ini selalu di baca oleh Siti Aminah semasa mengandungkan Baginda Rasulullah saw. Bagi ibu-ibu yang sedang hamil, selain membaca surah-surah yang tertentu daripada Al-Quran untuk kandungannya, maka molek benar lah dia membaca doa ini setiap hari sebagai pelindung kepada kandungan. Agar kandungan selamat di dalam jagaan Allah Taala sehingga lahir ke dunia.

Doa ini telah diijazahkan kepada saya oleh Tok Sayyid Padang Kala hafizohullah. Dengan suka hati, saya ijazahkan pula doa ini kepada sesiapa sahaja yang suka dan gemar mengamalkan doa yang amat baik ini. Kata guru saya, doa ini jika sentiasa diwiridkan oleh si ibu, selain selamat anak dalam kandungannya insyaallah juga akan memudahkan proses bersalinnya nanti. Boleh juga di doakan untuk keselamatan anak-anak kita yang berada di kejauhan. maklumlah mereka ini bukannya sentiasa berada di depan mata kita. sebagai ibubapa sudah tentu akan ada rasa khuatir akan keselamatan anak-anak. Inilah doanya di baca 3 kali sambil tangan memegang perut :

ٲﻋﻴﺬﮦ ﺒﺎﻠﻮﺍﺤﺪ ﺍﻠﺼﻤﺪ ﻤﻦ ﺸﺮ ﻜﻞ ﺬﻱ ﺣﺎﺴﺪ

“Uu i’zuhu bilwahidisshomadi min syarri kulli zi hasidin”

ertinya: Aku melindunginya dengan Tuhan yang maha esa yang menjadi tempat tumpuan segala makhluk daripada kejahatan tiap-tiap pendengki.

About these ads
 
103 Komen

Posted by di 12 Julai 2011 in doa

 

Label:

103 responses to “DOA SITI AMINAH, amalan untuk ibu mengandung.

  1. Scherydzxale

    7 Oktober 2011 at 09:16

    Assalam Tok Syeikh..hamba mohon utk menyimpan serta mmbuat salinan keatas segala apa yg terkandung dlm setiap article yg Tok Syeikh kongsikan di sini. Sesungguhnya hamba amat bersyukur ke hadrat Allah SWT kerna telah mendorongkan akan hamba yg kerdil / jahil ini utk mendapatkan / mempelajari akan Ilmu2 Allah yg telah Dia kurniakan kepada Tok Syeikh… Terima Kasih & Assalam…

     
    • tokuban78

      7 Oktober 2011 at 09:16

      wasalam saya izinkan, akan tetapi jika mahu mengamalkannya maka ia perlu pada pengijazahan.

       
  2. zaki

    4 Februari 2012 at 09:16

    Assalam tok….minta izin untuk di-copy & diamalkan….

     
  3. naietarita

    6 April 2012 at 09:16

    mohon untuk dicopy…..ingin diamalkan kerana saya kini mengandung….mohon halal dunia akhirat….syukran….

     
  4. nooraini

    14 April 2012 at 09:16

    saya mohon izin untuk copy dan amalkan..terima kasih…

     
  5. emmi2011

    17 April 2012 at 09:16

    Assalamualaikum, Tokuban, pohon share, saya nak letak kat blog saya… boleh yea. terimakasih!

     
  6. wahida bt bakar

    1 Mei 2012 at 09:16

    saya mohon izin untuk copy dan amalkan..terima kasih…

     
  7. novie

    3 Mei 2012 at 09:16

    Assalamualaikum….saya minta izin copy dan coba mengamalkannya,terimakasih

     
  8. suezie

    5 Mei 2012 at 09:16

    as salam , minta izin share….terima kasih

     
  9. Azimadah

    7 Mei 2012 at 09:16

    assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. saya mohon untuk copy & diamalkan yea tok uban.. terima kasih..

     
  10. za

    22 Mei 2012 at 09:16

    salam…minta izin copy dan amalkan ketika sy tgh prgnant ni…blh yer

     
  11. Ariana Wahieza Hafizie

    22 Mei 2012 at 09:16

    Assalam tok….minta izin untuk di-copy & diamalkan….

     
  12. amnurul

    23 Mei 2012 at 09:16

    Assalam, minta izin copy doa tersebut utk dialmalkan. terima kasih atas perkongsian yg baik ini.

     
  13. azie

    25 Mei 2012 at 09:16

    Salam.minta izin untuk copy dan buat simpanan untuk diamalkan..harap dapat halalkan dunia akhirat.shukran2….

     
  14. Ariniey Alyaz

    25 Mei 2012 at 09:16

    izinkan ana utk mengambilnya sebagai doa harian utk anak2 ya ..trima kasih..;-)

     
  15. faizapi

    29 Mei 2012 at 09:16

    Assalamualaikum tok uban.
    Mohon ijazah doa ini untuk diamalkan kepada isteri hamba yang sedang sarat mengandung

     
  16. niedayu

    1 Jun 2012 at 09:16

    Assalam.. minta izin utk copy, simpan & amalkan doa ni.

     
  17. norita

    5 Jun 2012 at 09:16

    Assalamualaikum ana mohon izin copy untuk amalan…..

     
  18. hany

    6 Jun 2012 at 09:16

    salam….Alhamdulillah…skrg sya tengan mengandung…,saya pun mintak izin utk copy & mengamalkan,,,,kerana sya slalu sakit..mudah”an dgn mengamalkan do’a ni bertambah sehat baby saya..amiennn

     
  19. siti

    7 Jun 2012 at 09:16

    salam,saya minta izin nak mengamalkan doa ini.

     
  20. ibu WawaBalqis

    8 Jun 2012 at 09:16

    Assalam, minta izin copy doa ini. Terima kasih.

     
  21. salina

    13 Jun 2012 at 09:16

    Assalam, minta izin copy doa ini. Terima kasih.

     
  22. mats

    23 Jun 2012 at 09:16

    assalamualaikum..minta yea doa nya..makasi

     
  23. huda

    5 Julai 2012 at 09:16

    assalamualaikum…minta izin ye saya amalkan doa ini

     
  24. e-kien

    14 Julai 2012 at 09:16

    izinkan d’copy dan diamalkan

     
  25. Ismael Salim

    17 Julai 2012 at 09:16

    assalamualaikum tok,mohun izin copy dan amalkan insyaallah.alfateha sent…

     
  26. Lina

    18 Julai 2012 at 09:16

    assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
    Minta keizinan untuk copy dan share bersama kawan2 serta mengamalkannya
    Terima kasih.

     
  27. alimin bin alias

    23 Julai 2012 at 09:16

    assalamualaikum,

    tok, tolong ijazahkan saya doa ini untuk dibuat amalan, trima kasih

     
  28. Zuraida

    29 Julai 2012 at 09:16

    Assalamualaikum,

    Tok, mohon izin dan diijazahkan doa ini untuk diamalkan ye tok..Terima kasih banyak2

     
  29. seha

    3 September 2012 at 09:16

    assalammualaikum…..sy mohon untuk di copy dan diamalkan…..terima kasih…;)..

     
  30. alia

    6 September 2012 at 09:16

    Assalamualaikum..mohon untuk copy dan diamalkan

     
  31. syuhada

    8 September 2012 at 09:16

    assalamualaikum..sy mohon untuk copy dan amalkn..halalkn dunia akhirat ye..

     
  32. aza

    9 September 2012 at 09:16

    assalamualaikum..izinkan sya utk copy n amalkan doa ini ye

     
  33. nia

    11 September 2012 at 09:16

    assalamuaikum.. saya mohon untuk copy doa ini..

     
    • tokuban78

      12 September 2012 at 09:16

      wasalam semua yg berminat sy ijazahkan

       
  34. ila

    17 September 2012 at 09:16

    mohon untuk amalkan doaa ini…terima kasih

     
  35. Endah

    19 September 2012 at 09:16

    Assalamualaikum, terima kasih untuk amalan doa nya dan sy mohon izin untuk mengamalkannya

     
  36. eyna danish

    23 September 2012 at 09:16

    assalamualaikumm… sy mohon izin menyimpan dan mengamalkan doa ini…..trm ksh..

     
  37. Felix

    26 September 2012 at 09:16

    Assalamualaikum wr wb .. Mohon diizikan untuk mengkopinya Dan mengamalkannya

     
    • jamil

      7 Oktober 2012 at 09:16

      ass. Jazakumullah ustadz, ijin untuk amalkan doa yang bagus ini untuk istri saya yg sedang mengandung

       
      • tokuban78

        7 Oktober 2012 at 09:16

        baik silakan

         
  38. eira

    9 Oktober 2012 at 09:16

    saya nak copy gakkk

     
  39. nur faroha

    18 Oktober 2012 at 09:16

    assalamualikum mohon diizinkan copy doa ini…saya ingin mengamalkn nya…kerna sekarang sy sedang mengandung… terima kasih kerna berkongsi ilmu ini… wassalam.

     
  40. AHMAD

    22 Oktober 2012 at 09:16

    SALAM SYEIKH…MOHON COPY DOA YE…SMGA DBERKATI ALLAH

     
  41. hasienna

    29 Oktober 2012 at 09:16

    salam, tok, saya mohon izin amalkan doa ini…satu pertanyaan, jika saya ingin kongsikan dgn org lain, adakah perlu saya ucapkan “saya ijazahkan doa ini pada si polan”?

     
  42. amoi

    21 November 2012 at 09:16

    salam. mohon copy dan amalkan,trma ksh.

     
  43. pija

    25 November 2012 at 09:16

    salam.sy mohon jugak untuk amalkan doa ni..sebelum ni sy amal doa ni tanpa tngk aytnya..hnya dari mulut kwn2..syukur sgt..syukranjazilan

     
    • zaidzaidun

      29 November 2012 at 09:16

      assalamua’laikum,nk tanya tuan syeikh kita,adakah dikatakan mencuri ilmu jika tiada majlis pengijazahan sedangkan hadis rasululah(s.a.w) “ballighuu a’nnii walau aayah”

       
      • tokuban78

        2 Disember 2012 at 09:16

        waalaikumussalam, ijazah ni maknanya izin..walaupun tiada majlis ijazah khas, yg sebenarnya kita telah di beri ijazah umum. setiap guru yg mengajar itu telah izin ilmunya secara am. tp dlm konteks ilmu hikmat ni dia lain sikit supo hok enta tahu laa..

         
  44. Alyn

    4 Disember 2012 at 09:16

    salam mohon izin copy paste print n amalkan ya…terima kaseh

     
  45. mil

    6 Disember 2012 at 09:16

    assalam..saya minta kebenaran untuk copy dan amalkan serta berkongsi ilmu yang baik dengan rakan-rakan.terima kasih..

     
  46. laila

    20 Disember 2012 at 09:16

    Assalamualaikum, minta izin utk saya amalkan ayat ini demi keselamatan anak saya di taska dan anak dlm kandungan sekarang… terima kasih dan semoga diberkati Allah

     
  47. Mrs Ariff

    23 Disember 2012 at 09:16

    Salam, izinkan d’copy dan diamalkan. TQSM

     
  48. Baba Syarif

    4 Januari 2013 at 09:16

    Reblogged this on Ansar As-Sunnah and commented: :)

     
  49. NZ

    15 Januari 2013 at 09:16

    assalamualaikum, mohon copy utk diamalkan dah dikongsi.

     
  50. yut

    22 Januari 2013 at 09:16

    assalamua’laikum tuan syeikh minta izin utk isteri sy amalkan ayat ini

     
  51. habib

    22 Januari 2013 at 09:16

    Salam kenal, Tulisan yang menarik , balik kunjungi blog kami yaaa !!! Anda kepengin punya anak atau Ingin anak anda menjadi jenius ?, bersilaturahmilah ke sesepuh trah Mangir di Cilangkap Tapos Depok ini, Orang tua Sepuh ini adalah Kong Tahib , keturunan Mataram yang ada di Tapos Depok, petani yang sangat rajin ke mesjid ini sudah berusia 80 tahun namun masih mampu mencangkul di sawah dari pagi sampai sore, banyak yang datang bersilaturahmi dengan beliau , minta doanya agar niatnya terlaksana, wajar saja sebab beliau kan orang sepuh yang rajin beribadah. namun kebanyakan adalah orang atau pasangan yang ingin punya anak atau ibu hamil yang ingin anaknya menjadi kuat sehat dan pintar, masuk akal sih sebab doa orang tua kan mustajab, oh ya alamatnya ada di RT 05 RW 07 Cilangkap Tapos Depok Jawa Barat.

    http://ibumuslimhamil.blogspot.com/2013/01/ingin-anak-anda-menjadi-jenius-sesepuh.html

     
  52. mudzalifah

    15 Februari 2013 at 09:16

    assalamu’alaikum.minta ijin tuk copy dan mencoba mengamalkan…karena saya sdg hml 3blm.terimakasih.wassalamu’alaikum.

     
  53. yuli

    20 Februari 2013 at 09:16

    Assalamu alaikum..mohon ijin untuk mengamalkan karena saya sedang hamil, semoga Allah membalas amal baik anda dengan membagi tulisan ini, amiin..

     
  54. Fiza

    28 Mac 2013 at 09:16

    As salam mohon di copy dan diamalkan…

     
  55. mohd jue

    31 Mac 2013 at 09:16

    as salam…mohon izin copy tok amalan isteri sy yg tgh pregnt…doakn kndungan selamat n sihat…huhuhu…terima kasih..

     
  56. chintahatibeta

    5 April 2013 at 09:16

    as salam….mohon izin copy dan diamalkan.

     
  57. azuan

    19 April 2013 at 09:16

    Assalamualaikum. mohon izin copy dan amalkan

     
  58. minramli

    19 April 2013 at 09:16

    assalamualaikum..saya minta izin untuk saya salin doa ini dan amalkan…trima kasih

     
  59. ejat

    1 Mei 2013 at 09:16

    Assalamualaikum tokuban78,saya mohon izin copy dan amalkan..

     
  60. Jelita

    27 Mei 2013 at 09:16

    Assalamualaikum…mohon copy & share ye…terima kasih ..:)

     
  61. Asri Yati

    13 Jun 2013 at 09:16

    Saya mohon izin menyampaikan do’a ini ya sahabat

     
  62. izat

    3 Julai 2013 at 09:16

    Salam tok…mohon izin amal dan boleh tak sebarkan pada yg lain?

     
  63. suriani

    4 Julai 2013 at 09:16

    Saya minta izin untuk amalkn..

     
  64. aslamiyah

    4 September 2013 at 09:16

    Assalamu’alaikum.maaf minta izin mengamalkan

     
  65. noor hashimah

    8 September 2013 at 09:16

    assalamualaikum,
    dalam kerinduan dengan anak2 yang jauh di mata, terbaca artikel tokuban78. Saya mohon izin untuk share dan amalkan doa nya ya

     
  66. Noor Hashimah

    8 September 2013 at 09:16

    doa

     
  67. za

    9 September 2013 at 09:16

    assalam…pohon untuk diamalkan, terima kasih.

     
  68. Viea

    31 Oktober 2013 at 09:16

    Assalamualaikum….saya minta izin untuk copy dan amaLkan doa yang sgt baik ini…Minta doanya juga semoga saya dan janin yang ada dalam kandungan saya Kuat dan dpt Lahir dengan seLamat…Aminn Yaa Allah…

     
    • tokuban78

      31 Oktober 2013 at 09:16

      waalaikumussalam, silakan. semoga selamat belaka.

       
  69. Hisyam Hanifa

    18 November 2013 at 09:16

    mohon amal doa

     
  70. agung

    20 Januari 2014 at 09:16

    assalamualaikum, mau izin mengamalkan doanya untuk istri saya.

     
  71. mimin

    31 Januari 2014 at 09:16

    Mohon diijazahkan….karena sy sedang mengandung saat ini…syukronn…

     
  72. firdaus

    1 Mac 2014 at 09:16

    assalamualaikum tuan..mohon kebenaran utk diamalkan dan untuk disebarkan kepada orang lain..semoga Allah merahmati tuan dan sama2 kita dapat manfaat.terima kasih

     

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 97 other followers

%d bloggers like this: