DOA SITI AMINAH, amalan untuk ibu mengandung.

Doa ini selalu di baca oleh Siti Aminah semasa mengandungkan Baginda Rasulullah saw. Bagi ibu-ibu yang sedang hamil, selain membaca surah-surah yang tertentu daripada Al-Quran untuk kandungannya, maka molek benar lah dia membaca doa ini setiap hari sebagai pelindung kepada kandungan. Agar kandungan selamat di dalam jagaan Allah Taala sehingga lahir ke dunia.

Doa ini telah diijazahkan kepada saya oleh Tok Sayyid Padang Kala hafizohullah. Dengan suka hati, saya ijazahkan pula doa ini kepada sesiapa sahaja yang suka dan gemar mengamalkan doa yang amat baik ini. Kata guru saya, doa ini jika sentiasa diwiridkan oleh si ibu, selain selamat anak dalam kandungannya insyaallah juga akan memudahkan proses bersalinnya nanti. Boleh juga di doakan untuk keselamatan anak-anak kita yang berada di kejauhan. maklumlah mereka ini bukannya sentiasa berada di depan mata kita. sebagai ibubapa sudah tentu akan ada rasa khuatir akan keselamatan anak-anak. Inilah doanya di baca 3 kali sambil tangan memegang perut :

ٲﻋﻴﺬﮦ ﺒﺎﻠﻮﺍﺤﺪ ﺍﻠﺼﻤﺪ ﻤﻦ ﺸﺮ ﻜﻞ ﺬﻱ ﺣﺎﺴﺪ

“Uu i’zuhu bilwahidisshomadi min syarri kulli zi hasidin”

ertinya: Aku melindunginya dengan Tuhan yang maha esa yang menjadi tempat tumpuan segala makhluk daripada kejahatan tiap-tiap pendengki.

127 Komen

Filed under doa

127 responses to “DOA SITI AMINAH, amalan untuk ibu mengandung.

  1. Scherydzxale

    Assalam Tok Syeikh..hamba mohon utk menyimpan serta mmbuat salinan keatas segala apa yg terkandung dlm setiap article yg Tok Syeikh kongsikan di sini. Sesungguhnya hamba amat bersyukur ke hadrat Allah SWT kerna telah mendorongkan akan hamba yg kerdil / jahil ini utk mendapatkan / mempelajari akan Ilmu2 Allah yg telah Dia kurniakan kepada Tok Syeikh… Terima Kasih & Assalam…

  2. zaki

    Assalam tok….minta izin untuk di-copy & diamalkan….

  3. naietarita

    mohon untuk dicopy…..ingin diamalkan kerana saya kini mengandung….mohon halal dunia akhirat….syukran….

  4. nooraini

    saya mohon izin untuk copy dan amalkan..terima kasih…

  5. Assalamualaikum, Tokuban, pohon share, saya nak letak kat blog saya… boleh yea. terimakasih!

  6. wahida bt bakar

    saya mohon izin untuk copy dan amalkan..terima kasih…

  7. novie

    Assalamualaikum….saya minta izin copy dan coba mengamalkannya,terimakasih

  8. as salam , minta izin share….terima kasih

  9. assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. saya mohon untuk copy & diamalkan yea tok uban.. terima kasih..

  10. za

    salam…minta izin copy dan amalkan ketika sy tgh prgnant ni…blh yer

  11. Assalam tok….minta izin untuk di-copy & diamalkan….

  12. amnurul

    Assalam, minta izin copy doa tersebut utk dialmalkan. terima kasih atas perkongsian yg baik ini.

  13. Salam.minta izin untuk copy dan buat simpanan untuk diamalkan..harap dapat halalkan dunia akhirat.shukran2….

  14. Ariniey Alyaz

    izinkan ana utk mengambilnya sebagai doa harian utk anak2 ya ..trima kasih..;-)

  15. Assalamualaikum tok uban.
    Mohon ijazah doa ini untuk diamalkan kepada isteri hamba yang sedang sarat mengandung

  16. niedayu

    Assalam.. minta izin utk copy, simpan & amalkan doa ni.

  17. norita

    Assalamualaikum ana mohon izin copy untuk amalan…..

  18. hany

    salam….Alhamdulillah…skrg sya tengan mengandung…,saya pun mintak izin utk copy & mengamalkan,,,,kerana sya slalu sakit..mudah”an dgn mengamalkan do’a ni bertambah sehat baby saya..amiennn

  19. siti

    salam,saya minta izin nak mengamalkan doa ini.

  20. ibu WawaBalqis

    Assalam, minta izin copy doa ini. Terima kasih.

  21. Assalam, minta izin copy doa ini. Terima kasih.

  22. mats

    assalamualaikum..minta yea doa nya..makasi

  23. huda

    assalamualaikum…minta izin ye saya amalkan doa ini

  24. e-kien

    izinkan d’copy dan diamalkan

  25. assalamualaikum tok,mohun izin copy dan amalkan insyaallah.alfateha sent…

  26. Lina

    assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
    Minta keizinan untuk copy dan share bersama kawan2 serta mengamalkannya
    Terima kasih.

  27. alimin bin alias

    assalamualaikum,

    tok, tolong ijazahkan saya doa ini untuk dibuat amalan, trima kasih

  28. Zuraida

    Assalamualaikum,

    Tok, mohon izin dan diijazahkan doa ini untuk diamalkan ye tok..Terima kasih banyak2

  29. seha

    assalammualaikum…..sy mohon untuk di copy dan diamalkan…..terima kasih…;)..

  30. Assalamualaikum..mohon untuk copy dan diamalkan

  31. syuhada

    assalamualaikum..sy mohon untuk copy dan amalkn..halalkn dunia akhirat ye..

  32. aza

    assalamualaikum..izinkan sya utk copy n amalkan doa ini ye

  33. nia

    assalamuaikum.. saya mohon untuk copy doa ini..

  34. ila

    mohon untuk amalkan doaa ini…terima kasih

  35. Endah

    Assalamualaikum, terima kasih untuk amalan doa nya dan sy mohon izin untuk mengamalkannya

  36. eyna danish

    assalamualaikumm… sy mohon izin menyimpan dan mengamalkan doa ini…..trm ksh..

  37. Felix

    Assalamualaikum wr wb .. Mohon diizikan untuk mengkopinya Dan mengamalkannya

  38. eira

    saya nak copy gakkk

  39. nur faroha

    assalamualikum mohon diizinkan copy doa ini…saya ingin mengamalkn nya…kerna sekarang sy sedang mengandung… terima kasih kerna berkongsi ilmu ini… wassalam.

  40. AHMAD

    SALAM SYEIKH…MOHON COPY DOA YE…SMGA DBERKATI ALLAH

  41. salam, tok, saya mohon izin amalkan doa ini…satu pertanyaan, jika saya ingin kongsikan dgn org lain, adakah perlu saya ucapkan “saya ijazahkan doa ini pada si polan”?

  42. amoi

    salam. mohon copy dan amalkan,trma ksh.

  43. pija

    salam.sy mohon jugak untuk amalkan doa ni..sebelum ni sy amal doa ni tanpa tngk aytnya..hnya dari mulut kwn2..syukur sgt..syukranjazilan

    • assalamua’laikum,nk tanya tuan syeikh kita,adakah dikatakan mencuri ilmu jika tiada majlis pengijazahan sedangkan hadis rasululah(s.a.w) “ballighuu a’nnii walau aayah”

      • waalaikumussalam, ijazah ni maknanya izin..walaupun tiada majlis ijazah khas, yg sebenarnya kita telah di beri ijazah umum. setiap guru yg mengajar itu telah izin ilmunya secara am. tp dlm konteks ilmu hikmat ni dia lain sikit supo hok enta tahu laa..

  44. Alyn

    salam mohon izin copy paste print n amalkan ya…terima kaseh

  45. mil

    assalam..saya minta kebenaran untuk copy dan amalkan serta berkongsi ilmu yang baik dengan rakan-rakan.terima kasih..

  46. laila

    Assalamualaikum, minta izin utk saya amalkan ayat ini demi keselamatan anak saya di taska dan anak dlm kandungan sekarang… terima kasih dan semoga diberkati Allah

  47. Mrs Ariff

    Salam, izinkan d’copy dan diamalkan. TQSM

  48. Reblogged this on Ansar As-Sunnah and commented:
    🙂

  49. NZ

    assalamualaikum, mohon copy utk diamalkan dah dikongsi.

  50. yut

    assalamua’laikum tuan syeikh minta izin utk isteri sy amalkan ayat ini

  51. habib

    Salam kenal, Tulisan yang menarik , balik kunjungi blog kami yaaa !!! Anda kepengin punya anak atau Ingin anak anda menjadi jenius ?, bersilaturahmilah ke sesepuh trah Mangir di Cilangkap Tapos Depok ini, Orang tua Sepuh ini adalah Kong Tahib , keturunan Mataram yang ada di Tapos Depok, petani yang sangat rajin ke mesjid ini sudah berusia 80 tahun namun masih mampu mencangkul di sawah dari pagi sampai sore, banyak yang datang bersilaturahmi dengan beliau , minta doanya agar niatnya terlaksana, wajar saja sebab beliau kan orang sepuh yang rajin beribadah. namun kebanyakan adalah orang atau pasangan yang ingin punya anak atau ibu hamil yang ingin anaknya menjadi kuat sehat dan pintar, masuk akal sih sebab doa orang tua kan mustajab, oh ya alamatnya ada di RT 05 RW 07 Cilangkap Tapos Depok Jawa Barat.

    http://ibumuslimhamil.blogspot.com/2013/01/ingin-anak-anda-menjadi-jenius-sesepuh.html

  52. mudzalifah

    assalamu’alaikum.minta ijin tuk copy dan mencoba mengamalkan…karena saya sdg hml 3blm.terimakasih.wassalamu’alaikum.

  53. yuli

    Assalamu alaikum..mohon ijin untuk mengamalkan karena saya sedang hamil, semoga Allah membalas amal baik anda dengan membagi tulisan ini, amiin..

  54. Fiza

    As salam mohon di copy dan diamalkan…

  55. mohd jue

    as salam…mohon izin copy tok amalan isteri sy yg tgh pregnt…doakn kndungan selamat n sihat…huhuhu…terima kasih..

  56. as salam….mohon izin copy dan diamalkan.

  57. Assalamualaikum. mohon izin copy dan amalkan

  58. minramli

    assalamualaikum..saya minta izin untuk saya salin doa ini dan amalkan…trima kasih

  59. ejat

    Assalamualaikum tokuban78,saya mohon izin copy dan amalkan..

  60. Jelita

    Assalamualaikum…mohon copy & share ye…terima kasih ..:)

  61. Saya mohon izin menyampaikan do’a ini ya sahabat

  62. izat

    Salam tok…mohon izin amal dan boleh tak sebarkan pada yg lain?

  63. suriani

    Saya minta izin untuk amalkn..

  64. aslamiyah

    Assalamu’alaikum.maaf minta izin mengamalkan

  65. noor hashimah

    assalamualaikum,
    dalam kerinduan dengan anak2 yang jauh di mata, terbaca artikel tokuban78. Saya mohon izin untuk share dan amalkan doa nya ya

  66. za

    assalam…pohon untuk diamalkan, terima kasih.

  67. Viea

    Assalamualaikum….saya minta izin untuk copy dan amaLkan doa yang sgt baik ini…Minta doanya juga semoga saya dan janin yang ada dalam kandungan saya Kuat dan dpt Lahir dengan seLamat…Aminn Yaa Allah…

  68. Hisyam Hanifa

    mohon amal doa

  69. assalamualaikum, mau izin mengamalkan doanya untuk istri saya.

  70. mimin

    Mohon diijazahkan….karena sy sedang mengandung saat ini…syukronn…

  71. firdaus

    assalamualaikum tuan..mohon kebenaran utk diamalkan dan untuk disebarkan kepada orang lain..semoga Allah merahmati tuan dan sama2 kita dapat manfaat.terima kasih

  72. As Salam… nak print dan amal ye…sy Alhamdullillah tgh pregnant sekarang ne .. hik3

  73. MAN

    MOHON COPY DAN AMALKAN

  74. Pingback: DOA SITI AMINAH, amalan untuk ibu mengandung. | vitaminemak.com

  75. Pingback: Doa Siti Aminah, amalan untuk ibu hamil. - Vitamin Emak

  76. md abdullah saumi

    salam tuan tok uban,,,minta diizinkan amalan ini buat isteri ambo.syukran

  77. suryatini

    Subhanallha 🙂

  78. Husnul Basir Bin M.Mokhtar

    شكرا يا شيخ

  79. sharifah nurul syahidah

    Assalam… mtk izin copy n jd amalan untuk bacaan harian saya..

  80. Salwana

    Assalam, mohon izin untuk diamalkan..

  81. Shahrizal

    As salam.. mohon izin untuk diamalkan oleh saya dan isteri yang sedang mengandung..

  82. ayuharis

    assalamualikum, saya mohon izin untuk mengamalkan doanya..

  83. wahida

    assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. saya mohon untuk copy & diamalkan yea tok uban.. terima kasih..

  84. mohdridzuanmohamed

    Assalamualaikum tok..saya mintak izin untuk diamalkan doa ini bagi isteri saya yang sedang mengandung anak pertama kami sekiranya tak keberatan…mohon izin dan ijazahnya jikalau tak keberatan..

  85. Mapaeh

    Qobiltu

  86. ina

    assalamualikum, saya mohon izin untuk mengamalkan doanya..

  87. Bahrudin

    assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. saya mohon untuk copy & diamalkan yea tok uban.. terima kasih..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s