RSS

ILMU : PENGASIH GLOBAL – jika anda ingin dicintai masyarakat

11 Jan

14400629337002243-hearts-red-love

salam wahai saudaraku sekeliannya. Alhamdulillah setelah sekian lama tak menulis, hari ini diberi sedikit luang dan ruang oleh Allah Taala untuk menyurat kembali sedikit lagi ilmu dan faedah yang masih tersisa di dalam catatan shudur, sebagai tatapan dan maklumat untuk para pembaca sekelian. Tajuk ini diberi sedikit pembaharuan yang mana dulu2 nya ia disebut sebagai ilmu pengasih sekampong@umum.

pengasih di alam melayu ni ada berbagai2 versinya. ada yang berbentuk jampi mentera dan ada yang mengandungi doa serta ayat2 alquran. ilmu ini juga biasanya dipusakakan secara turun temurun oleh nenek moyang kita. Ada juga yang menyebutnya sebagai ilmu keturunan. Ia tidak diajar kepada orang lain, hanya tertentu kepada ahli keluarga sahaja. tradisi ini masih lagi diamalkan dan diteruskan oleh segelintir orang melayu kita. Ambo sendiri pun tidaklah meneruskan tradisi ini atas dasar mahu ilmu ini dimanfaatkan oleh semua orang untuk tujuan kebaikkan. Pun begitu, ambo tetap pemilih orangnya. Yang datang dengan layak dan selayaknya , maka ambo pun berilah ilmu ini kepadanya.

ilmu pengasih global ini diamalkan adalah bertujuan untuk menarik hati dan minat orang2 yang ada disekeliling kita agar segala hajat@ urusan yang dirancang dapat dijalankan dengan lancar dan jayanya. Samaada urusan perniagaan, nikah kawin atau urusan kira bicara. Mudah katanya setiap mata yang memandang wajah pengamal ILMU PENGASIH GLOBAL ini akan cepat jatuh hati.Rupa wajahnya akan terpahat diingatan, Kata-katanya akan terngiang-ngiang kedengaran. Barang yang dijualnya cepat laku. Cepat bertemu jodoh insyaallah. Begitu juga dengan pasangan yang mempunyai masalah rumah tangga, insyaallah akan cepat berbaik2 dua laki bini.

Tuan puan yang berminat dengan ilmu ini tak perlu risau. ilmu ini bukannya ilmu hitam/salah/sesat/syirik dan sebagainya. Ayat Bacaan ilmu pengasih ini bukannya jampi serapah/ mentera, Bahkan ianya terdiri dari ayat2 Alquran dan doa2 yang terpilih. ianya adalah satu ilmu yang telah dipusakakan dari khazanah para ulama dan auliya’.

Bagaimana amalannya? ayat2nya? kaifiat beramalnya? sudah resminya ilmu rahsia, maka tak dapatlah ambo paparkan dahulu amalannya. Kerana adab belajar ilmu itu mestilah berguru. Barulah lengkap dan ada keberkatan ilmu yang dituntut itu. Sesiapa yang berhajatkan ilmu ini dengan niat yang baik dan ikhlas, datanglah jumpa ambo. insyaallah ambo beri ilmunya. Budak2 jangan mari, ambo tok bui..

Hubungi Tok Uban : one_clantan@yahoo.com

Advertisements
 
2 Komen

Posted by di 11 Januari 2016 in doa

 

2 responses to “ILMU : PENGASIH GLOBAL – jika anda ingin dicintai masyarakat

 1. Awang zambry bin awang yusuf

  11 Januari 2016 at 09:16

  Assalamualaikum tok, ambo beminat nk dapatkan doa yang tok unjurkan, tp mgkn belum rezeki saya lg dpt berjumpa tok untuk doa tersebut sb jauh benar sekarang ni.

   
  • tokuban78

   13 Januari 2016 at 09:16

   wasalam, insyaallah kalau dh rezeki tu tak kemana.

    

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: