RSS

NAGA CINTAMANI ( edisi boleh tengok tokleh tanyo)

13 Aug

 
138 Komen

Posted by di 13 Ogos 2011 in WARISAN

 

Label:

138 responses to “NAGA CINTAMANI ( edisi boleh tengok tokleh tanyo)

  1. Mahathir

    14 Ogos 2011 at 09:16

    Salam Ustaz,

    Minta izin copy dan simpan dalam komputer.

     
  2. Jamsari

    14 Ogos 2011 at 09:16

    Minta izin simpan dalam komputer, cetak dan mentelaah secara peribadi.

     
    • tokuban78

      15 Ogos 2011 at 09:16

      silakan

       
      • Al-Makwa

        1 Ogos 2012 at 09:16

        Salam.Hamba saudara baru dalam hal ini & rasa minat untuk tahu.
        Tok apa kelebihan dari amalan ilmu ini.

         
  3. al-manfaluti

    14 Ogos 2011 at 09:16

    Salam tok, di antara kebanyakan doa yang saya suka baca ialah doa cinta mani kerana fungsinya pelbagai, berkat, mudah terhasil hajat, terutama hajat sesama manusia, seperti kata guru membacanya dengan keyakinan kemurahan Allah melimpah ke seluruh alam, Subhanallah, Allah mencukupkan yang sedikit, Allah melimpahkan kasih sayangNya ke seluruh alam, yang benci jadi kasih, Mintalah sesuatu dengan manusia Insyaallah dapat. Doa ini tidak boleh diberi kepada orang fasik kerana mudaratnya besar.
    Tetapi apa yang tok paparkan ikhlas saya tidak pernah lihat, Sungguh luas ilmu Allah.
    Nak tanya tok tentang ilmu pengambul satu ilmu hikmat yang juga dah hampir2 hilang dan jarang dicari sekarang ini. Kepada semua selamat menjalani ibadah puasa, semestinya kita lebih tekun beribadat dipertengahan ramadhan ini demi mencari keredhaanNya

     
    • tokuban78

      15 Ogos 2011 at 09:16

      wasalam, Ramadhan kareem. syukran atas maklumat yg tuan kongsikan..ilmu pengambul yg tuan tanyakan itu saya tidak tahu, dn ini pertama kali saya mendengarnya, mungkin tuan bolej kongsikan sedikit apakah ilmu pengambul ini. syykran

       
  4. Faris

    15 Ogos 2011 at 09:16

    Salam… Mintak izin nak copy jugok… bare molek ni, walaupon tak pehe….

     
  5. al-manfaluti

    15 Ogos 2011 at 09:16

    Allahu Akram, Ilmu pengambul mungkin lain tempat lain namanya. Ilmu ini fungsinya untuk membolehkan seseorang itu melompat dalam jarak yang jauh dengan ketingginya, biasanya guru-guru persilatan memiliki ilmu ini.

     
    • mohdridzuanmohamed

      21 Ogos 2011 at 09:16

      salam..ilmu ni macam ilmu saipi angin atau ilmu melipat bumi ye tuan?

       
      • tokuban78

        21 Ogos 2011 at 09:16

        wasalam lebih pd pelaris

         
      • Awel

        14 Oktober 2013 at 09:16

        asalam… lam kenal seberapa dalam pengenalan tentang ilmu saepi angin y…? bisa g berbagi cerita y….?

         
  6. zaim

    16 Ogos 2011 at 09:16

    salam,..izinkan patik m’yimpannya,…

     
  7. Mohd Fadzril Abdullah

    17 Ogos 2011 at 09:16

    Assalammualaikum….minta nak copy tok uban.

     
  8. tokjanggut

    20 Ogos 2011 at 09:16

    Salam tuan guru

    Minta izin utk simpan, cetak dan mentelaah secara peribadi.

    wassalam

     
  9. mohdridzuanmohamed

    21 Ogos 2011 at 09:16

    salam tok..izin untuk di copy ilmu dalam simpanan..

     
    • tokuban78

      21 Ogos 2011 at 09:16

      wasalm bereh

       
      • mohdridzuanmohamed

        20 Oktober 2011 at 09:16

        terima kasih tok..semoga di lindungi Allah selalu..wasalam..

         
  10. Yenco

    21 Ogos 2011 at 09:16

    Assalammualaikum…izinkan saya menyimpan salinan gambar NagaCintaMani ya Tok. Terima Kasih

     
  11. abusyakirin

    22 Ogos 2011 at 09:16

    salamun alaik..kito nak mitok salin lah rajah nih..harap tok guru wi la..

     
    • tokuban78

      22 Ogos 2011 at 09:16

      waalaikumussalam silakan ya syaikh.

       
  12. abusyakirin

    22 Ogos 2011 at 09:16

    Hei.. ular naga cintamani…mari ditoreh tujuh culanya…tuan laksana serbat dani…tujuh tahun rasa manisnya…😀

     
  13. abusyakirin

    24 Ogos 2011 at 09:16

    jgn gituh..kita buke syeikh.buke habib..jahil orenyo kito nih

     
  14. azmie jitra

    29 Ogos 2011 at 09:16

    salam ustaz minta kebenaran salin rajah nie…

     
  15. al-manfaluti

    1 September 2011 at 09:16

    Salam saya haturkan kepada Tok Uban, Selamat Hari Raya, Aidul Fitr al-mubarak Kullu aamin waanta bikhair……..
    Jika Tangan Tidak Sempat Berjabat,
    Jika wajah Tidak tidak Sempat Bertatap,
    Bukalah Pintu Maaf untuk Hamba andai ada komen yang tergores..

    Tuluslah Dengan Allah,
    Teluslah sesama Insan,

    Ingatan Ikhlas Daripada,
    Ahmad Almanfaluti,

     
    • tokuban78

      3 September 2011 at 09:16

      salam eeidul fitri, wa anta bikhair…

       
  16. zz

    4 September 2011 at 09:16

    salam eidul fitri, minta kebenaran salin rajah ni tok

     
  17. Jatt

    27 September 2011 at 09:16

    As Salam Tok, minta izin nak save gambar ni.

     
  18. Scherydzxale

    7 Oktober 2011 at 09:16

    Assalam Tok Syeikh, hamba juga mohon izin utk menyimpan serta mmbuat salinan Rajah Naga Cintamani ini. Hamba ucapkan ribuan terima kasih atas kemuliaan hati Tok Syeikh mengongsikan akan segala Imlu yg Allah SWT kurniakan pd Tok Syeikh. Hamba harap ia akan berpanjangan & berkekalan hingga akhir zaman… semoga Allah merRahmati akan Tok Sheikh sepanjang hayat… TQ. Assalam…

     
  19. labu

    12 Oktober 2011 at 09:16

    sy tak paham ape sebenarnya naga cintamani?? kalau dlm mistik, ular cintamani ada la tok. untuk pengasih dan pelaris. dan wafaq ni untuk ape???

     
    • tokuban78

      12 Oktober 2011 at 09:16

      edisi boleh tengok tokleh tanyo.

       
      • Abah Suhaimi

        20 Oktober 2011 at 09:16

        Salam siratulrahmi dr sy Abah Suhaimi..minta ijin di-copas rajah nya. Semoga Allah redho.wassalam.

         
      • tokuban78

        21 Oktober 2011 at 09:16

        wasalam ahlan wasahlan ..silakan ambo izin

         
  20. mfazli

    19 Oktober 2011 at 09:16

    salam tok.mntk izin copy masuk dale komputer.

     
  21. Khalifah

    2 November 2011 at 09:16

    Tok uban saya nak minta izin copy rajah, Kalau boleh saya nak minta tok uban izinkan sesiapa yang melihat post ini untuk copy sekali dalam komputer mereka. Semoga Allah murahkan rezeki tok

     
  22. Nazri

    2 November 2011 at 09:16

    Salam Tuan, Mohon izin copy untuk simpanan peribadi sahaja. Terima Kasih

     
  23. m0gat miqat

    17 Disember 2011 at 09:16

    Salam99 Tuan Uztaz, mem0h0n jutaan ma’af perihal “cintamani” ini, patek hanya ada kayu cintamani sahaja dlm simpanan sejak zaman sekolah lagi sb belajar silat Melayu kita sejak peristiwa hitam 13mei dahulu, Jutaan terimakasih dgn pendedahan khazanah lama ini dan salam s0habat persaudaraan silaTurahim kekita dgn mend0’akan setiap Islam itu bersaudara dgn t0bat, s0lat, s0lawat dan ibadah dll. senantiasa sentasia selalu… Wasalam demi ukhuwah313.99,33.13.9.

     
    • tokuban78

      18 Disember 2011 at 09:16

      wasalam ahlan wasahlan wa marhaban bik

       
  24. "Gerak diam"

    9 Januari 2012 at 09:16

    salam,

    mohon izin copy dan simpan rajah ini utk simpanan dan penelitian sendiri. Terima kasih tok uban.

    Mengenai ilmu pengambul, masih ada seorang guru silat di selangor menyimpannya. Amalannya hanya kepada mereka yang sanggup sahaja. Petih geni dan tidur 44 hari di atas sebatang buluh pengimbang dan lain lain.. wallahu alam

     
  25. al-manfaluti

    19 Januari 2012 at 09:16

    Salam tok uban lama saya tidak menjengah blog tuan, salam juga saudara “Gerak diam”, itulah yang saya maksudkan ilmu pengambul tetapi terkadang kaedah atau kaifiat amal berbeza. perbezaan tetapi itu tidak mengapa asalkan tujuannya sama untuk mencari redho Allah.walaupun mula amal terkadang ada niat untuk mencari kehebatan dunia , isyaallah jika diistiqamahkan dia menimbulkan keikhlasan. Manusia yang sentiasa mewiridkan asma Allah semakin lama semakin timbul keikhlasan dalam diri. Itulah hakikat ilmu sejati. Diri sejati.
    Ilmu raga yang mengimbang dan mampu berdiri di atas tali terbentang.

     
  26. ollie

    19 Januari 2012 at 09:16

    assalam..
    maaf hamba bertanya, apakah fungsi wafaq tersebut?
    kalau tak keberatan boleh hamba tahu segalanya tentang wafaq tersebut.

    apakah ada adatnya atau pun sebagainya untuk dapat menjazamkannya?

     
    • tokuban78

      23 Januari 2012 at 09:16

      wasalam (boleh tengok tokleh tanyo)

       
  27. ollie

    19 Januari 2012 at 09:16

    jika tak dapat nak tanya, hamba mohon dunia akhirat izinkan hamba copy dan simpan rajah ini utk simpanan dan untuk tatapan umum kerna kehalusannya.

     
  28. ollie

    25 Januari 2012 at 09:16

    salam,
    terima kasih tok, syukran

     
  29. Wan saifuddin

    3 Februari 2012 at 09:16

    Salam tok, mohon izin utk simpan rajah ni ya

     
  30. sahabat

    9 Februari 2012 at 09:16

    salam tok,mintak izan untuk saya simpan rajah ni boleh

     
  31. tok atlas

    15 Februari 2012 at 09:16

    assalamualaikum tok guru~
    jika tidak salah hamba rajah ini peta maharaja.

     
    • tokuban78

      16 Februari 2012 at 09:16

      waalaikumussalam, peta maharaja ? boleh ceritakan barang sa-dikit..

       
  32. naz

    7 Mac 2012 at 09:16

    Salam tok, saya mohon izin utk simpan rajah ni juga yea

     
  33. NYAK

    4 April 2012 at 09:16

    SALAM ALAIKA… MINTA IZIN SIPEN CETAK DEH…MANA TAHU NATI JUPO HOK ORE PANDA

     
  34. Fauziah

    4 Mei 2012 at 09:16

    Assalamualaikum tok guru, saya mohon izin untuk simpan dan cetak untuk simpanan peribadi, keluarga dan sahabat karib. Terima kasih

     
    • tokuban78

      5 Mei 2012 at 09:16

      waalikumusslam….ok, jgn di puja sudah ini bukan azimat.

       
      • Hambe allah s.w.t

        26 Februari 2013 at 09:16

        assalamualikum tok uban mohon keizinan utk copy gambah rajah tersebut utk kajian sejarah hambe

         
      • tokuban78

        26 Februari 2013 at 09:16

        waalaikumussalam bah silakan

         
  35. mat

    6 Mei 2012 at 09:16

    asalamualaikum minta kebenaran nak copy

     
  36. shafiq

    10 Mei 2012 at 09:16

    Assalamualaikum . boleh tuan guru bgtahu , cara mengamalkan dan kelebihan ?

     
  37. muzaffar

    12 Mei 2012 at 09:16

    salam,esey minta copy yo..harap di izinkan..

     
  38. thany

    16 Mei 2012 at 09:16

    Assalamualaikum tok, saya mitok izin untuk simpan dan cetak buat simpanan peribadi, keluarga dan sahabat karib. Terima kasih

     
    • tokuban78

      17 Mei 2012 at 09:16

      WAALAIKUMUSSALAM..BAH SILAKAN

       
  39. bradokapak

    21 Mei 2012 at 09:16

    Salam tok,

    Tumpang copy gambarnya ya… buat kenangan dan perkongsian dengan teman2…🙂

    Terima kasih.

     
  40. acap

    11 Jun 2012 at 09:16

    salam..minta izin untuk copy boleh ustaz

     
  41. wan

    22 Julai 2012 at 09:16

    Assalam ustaz..mintok izin simpan dan cetak,untuk tatapan keluarga dan sahabat,insyaAllah

     
    • tokuban78

      25 Julai 2012 at 09:16

      wasalam silokan

       
      • abuhaneef

        25 Julai 2012 at 09:16

        Assalam tok..mintak ijin copy n save sgbgai rujukan..alhamdulillah

         
      • tokuban78

        25 Julai 2012 at 09:16

        wasalam baiklah..

         
  42. Adam Maya

    1 Ogos 2012 at 09:16

    salam tok..minta izin untuk copy save untuk rujukan simpanan untuk peribadi,keluarga dan sahabat. minta izin ya tok..

     
  43. adam

    24 Ogos 2012 at 09:16

    salam tok izin kan copy untuk menambahkan ilmu.

     
  44. Hamid

    1 September 2012 at 09:16

    Salam tok minta izin simpan Dan cetak

     
  45. DinAli

    5 September 2012 at 09:16

    Salam tok minta izin copy dan simpan buat peribadi keluarga dan sahabat2

     
  46. Din Ali

    5 September 2012 at 09:16

    Salam tok minta izin buat copy dan simpan buat peribadi,keluarga dan rakan2 Terima kasih

     
  47. Din Ali

    5 September 2012 at 09:16

    Salam tok minta izin untuk copy dan simpan peribadi ,keluarga dan rakan2

     
  48. Din Ali

    6 September 2012 at 09:16

    salam tok terima kasih banyak2 saya minta maaf kerana 3x ulang minta izin computer buat hal tok jangan marah saya ingin tanya tok apa perbezaan ular cintamani dgn naga cintamani

     
    • tokuban78

      6 September 2012 at 09:16

      wasalam, bezanya wallahua’lam…

       
  49. kunang kecil

    1 November 2012 at 09:16

    minta izin dari empunya diri tok copy rajah ini

     
  50. MD.MAZDAR

    4 November 2012 at 09:16

    Assalammualaikum…izinkan saya menyimpan salinan gambar NagaCintaMani ya Tok. Terima Kasih

     
  51. nik mamduhah

    13 November 2012 at 09:16

    assalamualaikum.. tok mintak izin nak copy iyer….. terima kasih…

     
  52. nana786

    28 November 2012 at 09:16

    Minta izin simpan dalam komputer, cetak dan mentelaah secara peribadi.

     
  53. akmal kulim

    29 November 2012 at 09:16

    assalamualaikum kaifa haluka ya syeikh.sy mnta izin simpan dalam koleksi sy ya syeikh

     
  54. shahrul

    30 November 2012 at 09:16

    assalammualaikum hmda ingin jga copy gmbr ni …….
    mnta izin

     
  55. zahid

    4 Disember 2012 at 09:16

    assalamualaikum tok…mohon izin copy gambar ni..

     
  56. mijie

    13 Disember 2012 at 09:16

    aslmkm tok..mintak izin nk save gambar ni……berkenea sungguh tengok…trimo kasih…

     
  57. gajamina

    28 Disember 2012 at 09:16

    slm tuan..minta izin copy ya..

     
  58. sharifudin

    29 Disember 2012 at 09:16

    salam tok..minta izin untuk copy save untuk rujukan simpanan untuk peribadi,keluarga dan sahabat. minta izin ya tok..

     
  59. azmi

    31 Disember 2012 at 09:16

    minta izin di copy ke dalam komputer. terima kasih

     
  60. hisab

    2 Februari 2013 at 09:16

    Assalam mualaikum wr wb…
    tok minta izin copy&simpan

     
  61. Mohd Shah

    25 Mac 2013 at 09:16

    Mohon share tok..!

     
  62. Danie

    21 April 2013 at 09:16

    saya pun minta kebenara utk kegunaan sendiri keluarga dan kawan-kawan

     
    • tokuban78

      21 April 2013 at 09:16

      naga cintamani ni ado isinya tersendiri, yang tuan2 tengok gambar tu hanya zahirnya shj, batinnya ada dan ia ilmu rahsia tahap gaban. ore hok nuntut ilmu selendang 7 akan bertemu dgn hikmat ni. kalu nak belajar ilmu ni dgn ambo, awal2 lagi ambo royak..buat maso ni ambo tak sir ajar ko sesapa lagi..

       
      • Sidi

        7 Disember 2013 at 09:16

        salam tok..guno dio untuk gapo

         
  63. shafizee safie

    28 Mei 2013 at 09:16

    ajar ambe lah tok….ke dop guaner gitu tok?=)

     
  64. Annuar

    8 Jun 2013 at 09:16

    Askm….ustaz mohon dicopy utk simpanan saya

     
  65. Matin Zaini

    20 Jun 2013 at 09:16

    Salam alaik

    Mohon disimpan untuk telaah peribadi.Syukran jiddan

     
  66. khairol anuar

    27 Jun 2013 at 09:16

    salam tok…saya mohon untuk copy dan mengamalnya….

     
  67. fahmi

    11 Julai 2013 at 09:16

    salam tok..mohon disimpan rajah ni utk peribadi n kawan…..

     
  68. musu

    5 Januari 2014 at 09:16

    copas ciek tok🙂 !

     
  69. Isa Musa

    22 Februari 2014 at 09:16

    mohon ijin copy paste…semoga allah menurunkan hikmahnya sesuai dengan rajahan..

     
  70. nur

    16 Mac 2014 at 09:16

    assalamualaikum tok minta izin copy n save ye…ayat ni utk apa mohon pencerahannya…t/kasih

     
  71. Wan

    4 April 2014 at 09:16

    as salam tok mintak save dlm pc gambo ni😀

     
  72. ahmad

    14 April 2014 at 09:16

    assalammualaikum ustaz..
    mintak izin copy pic ni…menarik hati…harap diperkenan..

     
  73. HistoryLearner

    6 Julai 2014 at 09:16

    salam tok, mohon izin diambil gambarnya utk simpanan peribadi dan ditunjukn pada rakan seperguruan..

     
  74. eddy

    21 Julai 2014 at 09:16

    As salam ustaz mohon copy dan simpan rajah ini..

     
  75. Prima Setiawan

    21 September 2014 at 09:16

    Assalamu’alaikum Wr Wb
    izin mengcopy, print serta mengamalkan nya ki🙂
    Wa’alaikum salam Wr Wb

     
  76. RANGGA

    13 Januari 2015 at 09:16

    IZIN MENG COPY NYA HATURNUHUN

     
  77. Manja Khamis

    11 Februari 2015 at 09:16

    Assalam ustaz , mohon copy ya

     
  78. hadzirman

    5 Mac 2015 at 09:16

    salam ya ustaz,mohon copy ya

     
  79. zulkifli

    27 Mei 2015 at 09:16

    Slm tok duk mana ambo brajat nk jupo

     
  80. Tok Hitam

    2 Jun 2015 at 09:16

    salam tok, hamba mohon copy dan kongsi pada sahabat seperjuangan

     
  81. rashid din

    11 September 2015 at 09:16

    salam tok. sy mohon izin mencetak dan digantung ke dinding.

     
    • tokuban78

      11 September 2015 at 09:16

      wasalam, cetak boleh, jgn gantung kat ruang tamu. kot jadi fitnah.

       
  82. adi riyanto

    20 Oktober 2015 at 09:16

    asalamualaikum
    izin di simpan dan di cetak buat sendiri

     
  83. Che Rusdi

    12 November 2015 at 09:16

    asalamualaikum
    izin di simpan dan di cetak buat sendiri, terima kasih

     
  84. Loe90

    28 November 2015 at 09:16

    As salam ustaz,boleh kalau x keberatan macam mana boleh saya menghubungi ustaz?..ada soalan yang ingin saya bertanya…

     
  85. Hafiz

    16 Disember 2015 at 09:16

    Assalamualaikum..Mohon save ye tuan

     

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: