RSS

SELAWAT GELIGA RAJA

26 Jun

Selawat ini adalah merupakan suatu sighah ( lafaz ) perubatan untuk zahir dan batin. sekali pandang nampak seperti selawat syifa’ ( selawat syifa’ pernah dilabel ‘bidaah sesat’ dan ‘syirik’ suatu ketika dahulu oleh puak2 juhalak wassufaha’). Tapi bila dibaca ada sedikit perbezaan pada hujungnya. Selawat ini dibaca sebanyak 2000 kali untuk mengubati sebarang penyakit. Setengah pendapat mengatakan sebanyak 400 kali. Maka sembuhlah penyakit itu dengan izin Allah Taala. Banyak lagi khasiatnya yang tak larat manira nukilkan. untuk mengetahui khasiat yang selebihnya maka rajin2 lah mengamalkan selawat ini dengan ikhlas hati. insyaallah akan terbuka nanti rahsia-rahsianya. Pesanan manira kepada golongan juhala’ yang selalu membidaah dan mensyirikkan amalan mulia seperti selawat ini, maka silalah berlalu dan pergi jauh-jauh. Blog ini bukan tempat yang sesuai untuk anda, sekian. berikut adalah selawatnya, saya beri ijazahnya secara umum kepada sesiapa sahaja yang berkenan untuk mengamalkan selawat ini…moga bertambah cinta kita semua kepada Baginda Rasullah saw :-

اللّهُمَ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ طِبِّ القُلُوبِ وَدَوَآئِهَا وَعَافِيَةِ الأَبدَانِ وَشِفَآئِهَا يَا مُغَيِّرَالأَحوَالِ غَيِّر حَالَنَا إِلَى أَحسَنِ حَالٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحبِهِ وَسَلِم .

About these ads
 
22 Komen

Posted by di 26 Jun 2012 in doa

 

Label:

22 responses to “SELAWAT GELIGA RAJA

  1. muhammad Irwan

    27 Jun 2012 at 09:16

    Assalamualaikum Warahmatullah,

    Tok, bolehkah sholawat ini diamalkan @ diijazah pada saya.

     
    • tokuban78

      27 Jun 2012 at 09:16

      walaikumussalam boleh silakan

       
  2. Jamsari

    27 Jun 2012 at 09:16

    Baraqallah atas kesudian mengijazahkannya …

     
  3. abusyakirin

    28 Jun 2012 at 09:16

    Qabiltu ya Sidi Guru

     
    • tokuban78

      28 Jun 2012 at 09:16

      anggap sahaja sy ini sebagai sahabat ye tuan abu syakirin, tak usahlah bersidi guru dgn sy..rasanya sy x layak untuk panggilan itu.

       
  4. mi

    28 Jun 2012 at 09:16

    Assalatuwassalamualaika Ya Sayyidi Ya Rasulullah Huzbiyadi Kullat Hiylati Adrikni

     
  5. mi

    28 Jun 2012 at 09:16

    Assalamualaikum Tuan, mohon ijazahnya.

     
    • tokuban78

      28 Jun 2012 at 09:16

      saya beri ijazah umum kpd sesiapa shj yg berminat.

       
  6. Mahathir

    30 Jun 2012 at 09:16

    Salam Ustaz,

    Terima atas perkongsian ilmu ini.

    Alhamdulillah.

     
  7. Amir Hamzah Abdul Hamid

    3 Julai 2012 at 09:16

    Salam Tok,

    Walaupun Tok dah bagi tahu ijzah umum, saya nak minta izin lagi sekali kat sini nak amal..bagi jadi khusus pula. Semacam terdengar di telinga saya Tok Guru di Padang Kala hari tu baca selawat ini. Semoga Allah memanfaatkan kami dgn ilmu Tuan.

     
    • tokuban78

      3 Julai 2012 at 09:16

      wasalam tuan amir, saya ijazahkan tuan sebagaimana saya diijazahkan.

       
  8. geting78

    7 Julai 2012 at 09:16

    Salam Akhi,
    Ana pon nak amal juga, minta direstui, Qobiltu Ajaazaka.
    Tuan Amir ,Tok Guru Padang Kala tu namanya Ustaz Hamzah ke?maaf klu silap.

     
  9. Amir Hamzah Abdul Hamid

    7 Julai 2012 at 09:16

    W’salam geting78. Soalan saudara mendatangkan dua faedah. Pertama sahihlah masyhurnya. Kedua benarlah ianya. Selebihnya TokUban lah yg lebih tahunya.

     
  10. Faris

    9 Julai 2012 at 09:16

    Assalamualaikum Ustaz, ambo pon mohon diijazahkan buat amalan. Terima Kasih Ustaz.

     
    • tokuban78

      9 Julai 2012 at 09:16

      waalaikumussalam sy ijazahkan

       
  11. Ismael Salim

    16 Julai 2012 at 09:16

    assalamualaikum tok,qobiltu dan saya mohun izin dan ijazahnya amalan n doa2 dari blog ini terima kaseh alfateha sent….

     
    • tokuban78

      16 Julai 2012 at 09:16

      waalaikumussalam baik silakan

       
  12. fardian bin mohd ali

    18 Julai 2012 at 09:16

    Asalamualaikum Tok
    cucu di sini ingin brtanyakan khabar sahaja..:) walaikumusalamwarahhmatullahhiwabarakatu…

     
    • geting78

      31 Julai 2012 at 09:16

      SEDARO FARDIAN.BAKPO MU BUI SALAM PAHTU MU JAWAB SEDIRI, KENA KO RE BEKING MAKE NAMPAR DOH SEBAB MAIN2 KAN SALAM DAN BIADAP.BAHASA SEDAP LAGI KURANG AJAR.

       
  13. rozaidi

    3 September 2012 at 09:16

    Assalamualaikum Tok, mohon ijazahnya.

     
  14. Muhammad Yusuff

    20 Oktober 2012 at 09:16

    Assalamualaikum tok,

    Saya terima ijazah dari tok. Semoga barokah dunia dan akhirat. Tima kasih tok. Wassalam

     
  15. Feerdaus

    26 April 2013 at 09:16

    Salam,Saudara Tokuban78,Minta ijazah ilmu ni ye saudara

     

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 102 other followers

%d bloggers like this: